Bildebehandling

Utgangspunktet

Merkevaren Telemarks egne bilder, «brand images», har en profesjonell bildebehandling. Disse skal ikke behandles ytterligere.

For Telemark fylkeskommune er det definert tre enkle steg i Photoshop for å få til en god kontrast og varmere lunhet i bildene.

Åpne bildet i Photoshop og finn fram menyen for «Layers». Nederst i denne menyen ligger et lite, rundt ikon som legger et «adjustment layer» over bildet. Når denne klikkes på vil det dukke opp en meny. Her vil tre alternativer være nødvendig: Curves, Hue/Saturation og Photo Filter.

 

undefined

 


 

1. Curves – mer kontrast i bildet

Klikk på «Curves» i menyen. Velg «Increase Contrast» ved Preset valget. En forhåndsinnstilt kurve som øker kontrasten i bildet blir lagt til.

Her kan intensiteten dempes eller økes til ønsket kontrast. Er det vanskelig å stille på kurven, så kan effekten dempes i selve laget over bildet ved å stille på opasiteten.

Enkelte bilder har bra kontrast fra før av (f.eks. Dag Jenssens fotografier). Da er ikke dette steget nødvendig.

 

undefined

 


 

2. Photo Filter – varme

Klikk på «Photo Filter» i menyen. Velg «Warming Filter (85)» Enkelte bilder kan bli for gule med denne effekten, her må man være våken og dempe intensiteten. Den ligger på 25% i utgangspunktet, men må gjerne justeres helt ned til 10%. Det kommer an på fargeutgangspunktet bildet har.

«Preserve Luminosity» hukes av dersom det ikke ønskes et varmt slør over de mest lyse områdene i bildet.

 

undefined

 


 

3. Hue/Saturation – lunere farger

Klikk på «Hue/Saturation» i menyen. Legg på en kurve som styrer «Saturation». Trekk markøren ned på -20 (som et utgangspunkt). På denne måten dempes fargene noe slik at bildene får ekstra lunhet. Bilder vil trenge mer eller mindre justering her også, avhengig av fargeutgangspunktet. Denne effekten er «prikken over i’en». Når denne er satt vil det muligens være nødvendig å justere noe i de andre effektene. Klikk på det runde ikonet ved hvert enkelt effektlag for å hente fram aktuell «Properties».

 

undefined